GRATIS MET DE METRO NAAR DE GROOTSTE VUURWERKSHOW VAN NEDERLAND

Voor de tiende keer op een rij vindt op 31 december 2016 de grootste Vuurwerkshow van Nederland plaats in Rotterdam. Vanaf 22.30 uur ben je meer dan welkom om samen met tienduizenden bezoekers het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. Dit jaar is het voor het eerst ook mogelijk om gratis met de metro naar Het Nationale Vuurwerk te komen. Vanaf de kade word je onder het genot van een oliebol vermaakt met een muzikale countdown, waarin de grootste hits van het afgelopen jaar voorbij komen en je in een fantastische stemming brengen. Samen wordt er afgeteld naar dat magische twaalf uur moment waarop het grootste vuurwerk van Nederland vanaf de iconische Erasmusbrug de lucht in gaat. Vier samen met heel Nederland dit geweldige moment. Live in Rotterdam en live te volgen op RTL!

Algemene informatie

Vuurwerkshow
Om 00.00 uur zal het grootste vuurwerk van Nederland voor de 10e keer boven de Erasmusbrug losbarsten. Het vuurwerkspektakel is door de hele stad van verre te aanschouwen. Zo kun je ook op afstand van Het Nationale Vuurwerk genieten!

Vanaf 22.30 ben je van harte welkom in Rotterdam. Er worden oliebollen uitgedeeld, er is een prachtig verlichte botenparade op de Maas en met de muziek hits van 2016 uit de speakers is het een groot feest op de kade.

Vuurwerkvrije zones
Vuurwerk mag in Nederland uitsluitend afgestoken worden op Oudejaarsavond van 18:00 uur tot 02:00 uur ’s nachts. In Rotterdam zijn vuurwerkvrij zones ingesteld. In het centrum van Rotterdam geldt dat onder meer voor het Stadhuisplein en het gebied rondom de Erasmusbrug, waaronder:

– De Boompjes, de Boompjeskade, het Leuvenhoofd
– De Holland Amerika kade (Wilhelminapier): ten westen van de Erasmusburg tot aan het Koninginnehoofd
– Wilhelmina kade: ten oosten van de Erasmusbrug tot aan het havenhoofd van de Spoorwegen
– Noordereiland: Van der Takstraat, Maaskade, Prinsenhoofd, Prins Hendrikkade

Op deze kaart zijn o.a. deze zones aangegeven.

Afsluitingen
De Erasmusbrug is op 31 december vanaf 18:00 uur tot en met 1 januari 02:30 uur afgesloten voor al het verkeer. De Willemsbrug is wel toegankelijk. De Boompjes, Schiedamsedijk en Westzeedijk zijn van 22.00 uur tot 03.00 uur afgesloten. Vanaf 22.00 uur tot 01.00 uur zijn het Scheepvaartkwartier en het Noordereiland alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

Alternatieven voor vervoer staan uitgebreid op onze FAQ pagina.

Gratis openbaar vervoer en P&R

Gratis metro vervoer.
Goed nieuws! Vanaf dit jaar is het ook mogelijk om op Oudejaarsavond gratis met de Metro in Rotterdam naar het vuurwerk op de Erasmusbrug te komen.

De RET rijdt tussen 22.00 uur en 23.45 uur en tussen 00.15 uur en 02.00 uur met Metrolijn C en E. Dat betekent dat iedere 10 minuten metro’s rijden op de metrolijn C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en de E-lijn tussen Meijersplein en Slinge.

De metro rijdt niet het volledige traject. Metrolijn C stopt op Vijfsluizen, Schiedam Centrum, Beurs, Kralingse Zoom, Capelsebrug, Coolhaven, Eendrachtsplein, Oostplein en Voorschoterlaan. Metrolijn E stopt op (P+R) stations Meijersplein, Melanchthonweg, Beurs, Wilhelminaplein, Slinge, Rotterdam Centraal, Maashaven en Zuidplein.

Let op: i.v.m. grote drukte is het na 22.00 uur niet langer toegestaan om fietsen in de Metro mee te nemen.

Hieronder vind je een kaartje met hierop de metro lijnen aangegeven.  Meer informatie over dienstregeling tijdens de jaarwisseling vind je hier.

I.v.m. grote drukte adviseren wij iedereen met het gratis OV te komen.

Fietsen

Kom je niet met het OV? Dan raden wij iedereen met klem aan op de fiets of te voet te komen. Het is erg druk op de weg, dus als je met je auto besluit te komen loop je het risico de allergrootste vuurwerkshow van Nederland te missen! Je kunt je fiets aan de Terwenakker neerzetten.

Let op: i.v.m. grote drukte is het na 22.00 uur niet langer toegestaan om fietsen in de Metro mee te nemen.

Parkeren

Woon je buiten de stad? Parkeer dan gratis bij P&R Capelsebrug, Kralingse Zoom, Slinge of bij stations Melanchtonweg en Meijersplein en neem dan het gratis OV naar het centrum van Rotterdam.

Besluit je toch met de auto vanuit Rotterdam te komen? Parkeer dan je auto veilig en gratis in een parkeergarage vlak bij een metro station en kom met de gratis metro naar de Boompjeskade, of parkeer je auto bij het World Port Center, De Maastoren of De Rotterdam. Vanaf deze drie plekken wandel je in slechts enkele minuten naar de Zuidelijke Maasoever waar je een prachtig uitzicht op de vuurwerkshow.

Op deze kaart zijn o.a. P&R mogelijkheden aangegeven. Bekijk voor meer informatie de website van Parkeren in Rotterdam.

Wij adviseren de volgende parkeergarages. Houd er rekening mee dat de Erasmusbrug afgesloten zal zijn en je vanaf de Wilhelminakade dus alleen via de Willemsbrug naar de Boompjeskade kunt komen.

Parkeergarages Rotterdam

1. Parkeergarage Zuidplein: Twentestraat 10 – Ingang Ikazia Ziekenhuis. Metrostation Zuidplein.

2.  Parkeergarage Kruisplein: Weenatunnel 50. Metrostation Centraal Station.

3. Parkeergarage Schouwburgplein: Schouwburgplein 22. Metrostation Centraal Station.

4. Parkeergarage Groothandelsgebouw: Stationsplein 45. Metrostation Centraal Station.

5. Parkeergarage Q-Park Weena: Karel Doormanstraat 10. Metrostation Centraal Station.

6. Parkeergarage Kiphof: Kipstraat 177.

7.  Q-Park Bijenkorf: Aert van Nesstraat 16.

8. Westblaak: Hartmanstraat 35

9. World Port Center: Wilhelminakade 981

10. Markthal: Dominee Jan Scharpstr. 306

11. Maastoren: Wilhelminakade 101

12. De Rotterdam: Wilhelminakade 300

13. WTCV&D: Leeuwenstraat 2

14. Koopgoot: Bulgersteyn 5

15. De Boompjes: Terwenakker 18 Let op: vanaf 22:00 uur niet bereikbaar via de Boompjes, alleen via de Blaak/Posthoornstraat.

16. Oude Haven: Van Walsumweg 718

17. Museumpark: Museumpark 32

18. Q-Park Boston/Seattle: Wilhelminapier. (Let op: ingang Otto Reuchlinweg)